Connect with us
gst past questions

Delsu Past Questions

GST 111 Past Questions and Answers – Nigerian Peoples Culture and Entrepreneurial Skills

Chapter 1: GST Past Questions and Answers

  1. Anthems specifically celebrate a history personage or event while others exalts the beauty of a nation was propounded by _______________________
    Answer: The Encanta (2009)
  2.  ______________________ sees national anthem as a song that praises a particular country and that is officially accepted as the country’s song.
    Answer: Miriam (mema -m-webster.com)
  3. National anthem is an arousing song identified with a particular nation was by  ________________________
    Answer: Miriam
  4. National anthem is a patriotic musical composition that evokes and eugolizes the history, tradition of the people and is recognized as by the national government as the official national song was by _________________________
    Answer: Wikipedia
  5. What are the key forms of national anthem?
    Answer: Praise of a nation, officially approved, owned by a nation
  6. The Nigerian national anthem includes the basic and direct some prayer to__________________________
    Answers: Civic duties, God
  7. What is the file of the national anthem?  How many stanzas ?
    Answer: Arise o, Compatriots, Two stanzas
  8. The music was composed by _____________________  in  ____________________________
    Answers: Elide benedict odiase in 1978
  9. The harmony of the Nigeria national anthem was by who?
    Answer: A.K Achinwu
  10. The cheapest of singing the anthem is ___________________________ in nature.
    Answer: Military
  11. Direct impacts of the national anthem include ________________________
    Answer: Nat. identity, Govt. protocol, sign of authority, Oneness, encouragement of desire to serve with the nation
  12. I ndirect impacts of the national anthem includes_____________________________
    Answer: Nurturing, respect and value, re-orientation and unity.
  13. The first stanza of the natiuonal anthem includes______________________________
    Answer: A call to national service
  14. The second _____________________________
    Answer: A prayer to Almighty God
  15. The music of the anthem is _________________________ in structure
    Answer: Strophic ( ie 2 stanzas with the same time )
  16. The ”””””””””””””””””””””” in texture
    Answer: Homophonic
  17. The anthem starts with ________________________________
    Answer: Anacrusis (upbeat)
  18. What is adante?_________________________________
    Answer: Walking pace
  19. What is (a) f (b) mf
    Answer: (a) loud (b) moderately loud (c) soft
  20. The coat of arms was adopted when?
    Answer: May 20, 1960
  21. When was delsu established?
    Answer: 1992
  22. What do these represent (a) river (b) on rig (c) book (d) tusk horns
    Answer: (a) Ethiope (b) crude oil (c) academic (d) royal excellence culture
  23. What is the motto of DELSU?
    Answer: Knowledge, character and service
  24. When did DELSU anthem come on board?
    Answer: February, 2010
  25. The anthem came through the initiative of ____________________ and coordinated by ____________________
    Answer: Eric Aubayi, Emurobome Idolor
Feel free to share this post with others who will benefit from it using the buttons below!
School News Info

SchoolNews.info Editorial Team has over 10 years of collective experience in school news, jobs, admissions, and scholarships. Since 2019, we've published relevant how-to guides in the career and education fields. Today, we stand as the largest free educational resource platform dedicated to bringing you the latest updates and quality educational tips.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Delsu Past Questions

To Top

YOU WANT LATEST UPDATES?

X
Share to...